עובדים ישראלים לחוצים יותר, עובדים יותר שעות, לעתים בשתי משרות, ומעשנים יותר מבעבר, כך עולה מסקר שערך המוסד לבטיחות ולגהות (המוס"ל) ופורסם הבוקר (ב') על ידי יובל בגנו במעריב.
עוד בעניין דומה
מהנתונים, העוסקים בימי המחלה והפגיעות בקרב עובדי ישראל בשנת 2022, עולה כי גם ליוקר המחיה השפעה על העובדים וזו מתבטאת ביותר שעות עבודה וביותר ממשרה אחת לעובד, הגורמים בין השאר ליותר מחלות תעסוקתיות.
12.9% מהמשיבים דיווחו כי הם עובדים יותר מ-50 שעות בשבוע. עבודה של יותר מ-55 שעות שבועיות קשורה לסיכון למחלות לב ולשבץ, על פי ארגון הבריאות העולמי וארגון העבודה הבינלאומי.
26.5% מהעובדים שהשתתפו בסקר מדווחים על לחץ גבוה ו-19.8% מהם מעשנים. 14.5% דיווחו כי הם עובדים ביותר ממקום עבודה אחד בהשוואה ל-10.1% שדיווחו על כך אשתקד. 24.4% מהעובדים בשתי משרות דיווחו על פציעה ו-28.5% מהעובדים ביותר ממשרה אחת דיווחו גם על לחץ נפשי גבוה.
מנכ"ל המוס"ל מיקי וינקלר אמר עם פרסום הנתונים כי "עובדי ישראל עובדים יותר שעות וחשופים יותר למחלות תעסוקתיות הנוגעות ללחץ, שחיקה ופציעות שלד ושריר".
כ-20% מהעובדים שלקחו חופשת מחלה נפגעו במהלך העבודה, כ-12.5% דיווחו על היעדרות בעקבות לחץ נפשי, כאבים בחזה או סחרחורת; 6.5% נעדרו בעקבות פציעה פיזית או חתך; 6% דיווחו על היעדרות בעקבות קשיי נשימה ו-4% נעדרו בעקבות פגיעות שריר ושלד.
32% מההיעדרויות נרשמו בקרב עובדי ביטחון, חירום והצלה (משטרה, שב"ס, כיבוי אש וצבא). 31.7% מההיעדרויות אצל עובדי שירותי הרווחה והעבודה הסוציאלית, 28% מימי המחלה נרשמו אצל עובדים בתחום החקלאות ו-22.4% בקרב עובדי התקשורת.